Bara

Bara

By April 20, 2014

Hoe maak ik een Bara?

De bara is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je bara maakt? Hier vind je de juiste ingrediënten & bereidingswijze voor een heerlijke bara.

Recept: Bara

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
Nutrition facts (per portion) : Calories: 220; Fat Content: 4gr;

Ingredients

Instructions

Bereiding: Bara

Stap 1De komijn in een droge koekenpan doen en bruin bakken (dat verhoogt de smaak).

Stap 2Een soepel deeg kneden van de bloem met bakpoeder en soda, de gemalen urdi, de fijngestampte knoflook en pepers, de komijn, zout, gewassen en fijngesneden tajerblad.

Stap 3Het deeg goed kneden tot het een samenhangend geheel wordt.

Stap 4Het deeg dan afgedekt een paar uur laten rusten.

Stap 5: In een wok of pan olie goed verhitten. Maak van het barra-deeg kleine platte rondjes met in het midden een gat.

Stap 6: Als je de rondjes in olie bakt, dan met een scheplepel constant de hete olie erop scheppen. De bara wordt dan boller en zo niet, dan is de olie niet heet genoeg.

Stap 7: De barra's goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.

Tips voor bij de bara:

  • Bara serveren met chutney.
  • Bij gebruik van zelfrijzende bloem is de bakpoeder en soda niet meer nodig.
Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4.10 out of 5)
Loading...