Heri Heri

Heri Heri met Bakkeljauw

By April 20, 2014

Hoe maak ik een Heri Heri met bakkeljauw?

De Surinaamse heri heri is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je heri heri maakt? Hier vind je de juiste ingrediënten & bereidingswijze voor een heerlijke heri heri.

Recept: Heri Heri

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 50 minutes
Nutrition facts (per portion) : Calories: 820; Fat Content: 11gr;

Ingredients

Instructions

Bereiding: Surinaamse heri heri

Stap 1: De bakkeljauw 10 minuten in water uitkoken. De bakkeljauw uit het water halen en laten uitlekken.

Stap 2: In de hete olie de trasi, fijngesneden ui, tomaat, tomatenpuree, geperste knoflook en selderij fruiten.

Stap 3: Daarna de bakkeljauw toevoegen en meebakken. Op smaak brengen met zwarte peper, aromat, suiker.

Stap 4: De bananen, zoete aardappelen en de cassave schillen en in stukjes snijden.

Stap 5: Water aan de kook brengen en hierin de bananen, de cassave en zoete aardappelen zacht koken.

Stap 6: De groene banaan in het kookwater laten staan tot voor gebruik, anders worden ze taai.

Tips voor bij de heri heri:

  • De rijpe bananen en zoete aardappelen zijn sneller gaar dus pas na 10 minuten meekoken.
  • Serveren met een gekookt ei.
Print

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...