Kip pastei

Kip Pastei

By May 30, 2014

Hoe maak ik Kip-pastei?

Kip-pastei is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Kip-pastei maakt?

Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Kip-pastei

Recept: Kip Pastei

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 20 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding: Kip Pastei

Stap 1: De doperwten & wortelen in een vergiet uitlekken. De wortelen fijnsnijden.

Stap 2: Doe de roomboter in een pan en fruit de fijngesnipperde ui, geperste knoflook en tomatenpuree.

Stap 3: De geplozen kip erbij voegen en even meebakken. (zie tip)

Stap 4: De doperwten/wortelen, pically, fijngesneden kappertjes erbij doen en alles mengen.

Stap 5: Op smaak brengen met aromat, nootmuskaat, zwarte peper, eventueel suiker.

Stap 6: Het bakblik insmeren met een dun laagje olie of boter.

Stap 7: Het bladerdeeg eerst iets dunner uitrollen en daarmee het hele bakblik (ook de randen) bekleden.

Stap 8: De groente-kip vulling op het bladerdeeg verspreiden. De vulling bedekken met plakjes hardgekookte eieren.

Stap 9: De rest van het bladerdeeg uitrollen en de vulling hiermee bedekken.

Stap 10: De bovenkant van de kip-pastei bestrijken met een geklust ei voor een mooi goudbruin resultaat.

Stap 11: De kip-pastei in een voorverwarmde oven op 180 graden in ong. 30-40 minuten goudgeel bakken.

 

Tip's voor bij de Kip Pastei:

  • Vooraf wordt de kipfilet in een bodem water gaar gestoomd met wat takjes selderie, maggiblokjes, pimentkorrels en laurierblad.
  • Om de pastei pittiger te maken kan er een fijngesneden verse peper aan de kip-groente vulling worden toegevoegd.
Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 votes, average: 3.24 out of 5)
Loading...