Loempia

Loempia

By June 3, 2014

Hoe maak ik Loempia?

Loempia is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Loempia maakt?

Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Loempia.

Recept Loempia:

  • Prep Time : 25 minutes
  • Cook Time : 30 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding vulling Loempia:

Stap 1: De kipfilet gaar koken in een bodempje water  en daarna pluizen in dunne reepjes.

Stap 2: De kool, kousenband wassen en fijn snijden. De taugé wassen en laten uitlekken.

Stap 3: In een pan de olie verhitten en hierin de ui en knoflook eerst even fruiten. Voeg vervolgens de uitgeplozen kipfilet, kousenband, kool en taugé toe.

Stap 4: Op smaak brengen met zwarte peper, maggiblokjes, ketjap en selderij en het geheel roerbakken. Niet te lang roerbakken want de groente moet beetgaar blijven.

Bereiding flensjes Loempia:

Stap 1: De bloem zeven. Een kuiltje maken in de bloem en geklutste eieren toevoegen. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe, blijven roeren totdat er een glad beslag ontstaat.

Stap 2: De olie door het beslag roeren en in de koekenpan hele dunne flensjes bakken. De flensjes even apart leggen in een bord.

Stap 3: Plaats 1 volle eetlepel van de vulling op ieder flensje en sla de pannenkoeken dicht als een envelop.

Stap 4: Maak een papje van wat bloem en water (niet te dik) om hiermee de randen te bestrijken en daarna dicht te plakken.

Stap 5: Leg de loempia met de gevouwen kant naar beneden op een platte schaal.

Stap 6: Bak de loempia's goudbruin in pan met ruime hoeveelheid hete olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.

De loempia's serveren met pittige ketchup aangemaakt met fijngestampte peper en knoflook.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...