Masala Kip

Masala Kip

By June 3, 2014

Hoe maak ik Masala Kip?

Masala Kip is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Masala Kip maakt?

Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Masala Kip.

Recept Masala Kip:

Nu aanmelden     Groepskookworkshop     Kookles thuis

  • Prep Time : 8 minutes
  • Cook Time : 40 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding Masala Kip:

Stap 1: De kip bestrooien met 1 (afgestreken) eetlepel masala, 1 eetlepel aromat, 1 theelepel djinten en 1/2 theelepel zwarte peper.

Stap 2: De pan verhitten met een bodem olie en de kip rondom bruin bakken. Haal de gebakken kip uit de pan en leg het even apart.

Stap 3: Fruit in de olie de fijngesneden ui, geperste knoflook, masala ongeveer 1 minuut op laag vuur.

Stap 4: Voeg de gebakken kip erbij, verkruimel de maggiblokjes boven de pan en vermeng alle kruiden met de kip. Afblussen met een kopje warm water en laat het geheel rustig opkoken.

Stap 5: Als de kip in de jus begint te borrelen, de  fijngesneden selderie en een hele verse peper toevoegen. Let op: de verse peper moet wel heel blijven anders wordt het gerecht heel pittig!!

Stap 6: Laat de masala kip met een deksel op de pan 30-40 minuten zachtjes gaar stoven.

 

Tip's voor bij de Masala Kip:

  • Masala kip serveren met witte rijst, kousenband of kohra.
  • Je kunt ook kerriepoeder gebruiken i.p.v. masala; maar de kerrie is veel milder van smaak.
Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...