Masoesa Alesi

Masoesa Alesi

By April 20, 2014

Hoe maak ik een masoesa alesi?

De masoesa alesi is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je masoesa alesi maakt? Hier vind je de juiste ingrediënten & bereidingswijze voor een heerlijke masoesa alesi.

Recept: masoesa alesi

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
Nutrition facts (per portion) : Calories: 910; Fat Content: 13gr;

Ingredients

Instructions

Bereiding: masoesa alesi

Stap 1: Het zoutvlees uitkoken in water en in stukken snijden.

Stap 2: De gerookte kip in kleine stukken hakken of het vlees van het bot verwijderen.

Stap 3: De gedroogde garnalen in heet water doen totdat ze opzwellen.

Stap 4: Olie in de pan doen en hierin de stukken gerookte kip, stukjes zoutvlees en gedroogde garnalen bakken.

Stap 5De ui, tomaat, knoflook, bouillonblokjes toevoegen en meebakken.

Stap 6: De kokosmelk en een 1/2 l. water bij het mengsel doen en 10 minuten stoven. Het kooknat proeven en op smaak brengen met zwarte peper, nootmuskaat en aromat.

Stap 7: De gewassen rijst toevoegen samen met een zakje gele masoesapoeder. Het mengsel goed omscheppen.

Stap 8: De masoesa alesi op een laag vuur laten koken. Zodra de rijst kookt, de verse peper boven op de rijst leggen.

Stap 9: Na een half uur de rijst voorzichtig omscheppen en zachtjes laten doorkoken tot masoesa alesi gaar is.

Tips voor bij de masoesa alesi:

  • Tussendoor de rijst even omscheppen maar niet te vaak anders duurt het langer voor het gaar is.
  • Als de rijst te droog is besprenkelen met een beetje water en verder stomen.
  • De Madam Janet peper is speciaal om de aroma te verhogen en hoort er altijd bij!
  • Om de masoesa alesi helemaal af te maken, wordt het vaak geserveerd met zuurgoed en gebakken rijpe bananen.
  • De kooktijd van masoesa alesi is iets langer dan gewone rijst door het gebruik van vet tijdens de bereiding.
Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 votes, average: 4.20 out of 5)
Loading...