Moksi Alesi Bakkeljauw

Moksi Alesi Bakkeljauw

By June 3, 2014

Hoe maak ik Moksi Alesi Bakkeljauw?

Moksi Alesi Bakkeljauw is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Moksi Alesi Bakkeljauw maakt?

Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Moksi Alesi Bakkeljauw.

Recept Moksi Alesi Bakkeljauw:

  • Prep Time : 8 minutes
  • Cook Time : 35 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding Moksi Alesi Bakkeljauw:

Stap 1: De bakkeljauw koken in ruim water en ontzouten. Na 10 minuten de bakkeljauw uit het water halen en laten uitlekken.

Stap 1: In de hete olie de knoflook, trassiepoeder, ui en tomaten eerst even fruiten en daarna de bakkeljauw erbij doen.

Stap 1: De kokosmelk toevoegen en even roerbakken eventueel op smaak afmaken met maggiblokjes (eerst verkruimelen).

Stap 1: De gewassen rijst toevoegen, bestrooien met een mespuntje zwarte peper en het mengsel omscheppen.

Stap 1: Het kookvocht van het rijstmengsel aanvullen met water tot 1 cm. boven de rijst.

Stap 1: De moksi alesi op een laag vuur laten koken. Zodra de rijst kookt, de verse madam janet in zijn geheel bovenop of tussen de rijst leggen.

Stap 1: Na een half uur de rijst voorzichtig omscheppen en zachtjes laten doorkoken tot moksi alesi gaar is.

 

Tip's voor bij de Moksi Alesi Bakkeljauw:

  • Tussendoor de rijst even omscheppen maar niet te vaak anders duurt het langer voor de Moksi Alesi gaar is.
  • Als de rijst te droog is besprenkelen met een beetje water en verder gaarstomen.
  • De Madam Janet peper is speciaal om de aroma te verhogen en hoort er altijd bij!
  • Om de moksi alesie helemaal af te maken, wordt het vaak geserveerd met zuurgoed en gebakken rijpe bananen.

 

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3.43 out of 5)
Loading...