Pitjil

Pitjil

By June 3, 2014

Hoe maak ik Petjil?

Pitjil is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Pitjil maakt?

Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Pitjil.

Recept Pitjil:

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 10 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding Pitjil:

Stap 1: De kousenband wassen, de beide uiteinden eerst wegsnijden en in stukjes van ong. 2 cm. snijden.

Stap 2: De spitskool in fijne reepjes snijden en afspoelen met koud water. Ook de taugé wassen.

Stap 3: Breng een grote pan met 1,5 liter water en zout of maggiblokjes aan de kook.

Stap 4: Kook de groenten hierin heel kort zodat ze toch knapperig blijven (beetgaar).

Stap 5: Kook eerst de kousenband kort, haal de groenten uit het kookwater en laat het uitlekken.

Stap 6: Kook in hetzelfde kookvocht de gesneden kool en laat deze uitlekken.

Stap 7: De taugé alleen onderdompelen in het kookvocht en gelijk uit het kookvocht halen.

Stap 8: Op een bord van elke groente een klein hoopje maken. Schenk vervolgens de pindasaus over de groenten.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...