Surinaamse Bami

Surinaamse Bami

By May 27, 2014

Welkom bij OsoPatu kookworkshop

Hoe maak ik Surinaamse Bami?
Bami is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Bami maakt?
Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Bami.

Recept: Surinaamse Bami

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding: Surinaamse bami
Stap 1: Breng in een pan water aan de kook samen met wat zout, daon salamblaadjes en een scheutje olie.
Stap 2: Voeg vervolgens de bami toe en kook deze beetgaar.
Stap 3: Zodra de bami beetgaar is, het water afgieten in een vergiet. Spoel de bami af onder de koude kraan en met je vingers de slierten losmaken om kleven te voorkomen.
Stap 4: De laos raspen, ui fijnsnijden en knoflook persen.
Stap 5: In een pan met hete olie de knoflook, ui, geraspte laos en tomatenpuree fruiten.
Stap 6: Op smaak brengen met de ketjap, maggiblokje, vissaus en suiker.
Stap 7: Daarna het mengsel aanlengen met een flinke scheut water. Draai het vuur lager en kook het geheel in tot een dikke jus (boemboe).
Stap 8: Meng de bami door de boemboe (ketjap-jus). Alles goed omscheppen en het geheel nog even roerbakken.

Tips voor bij de Surinaamse Bami
Koud water gebruiken bij het afspoelen van de bami en met je vingers de slierten losmaken om kleven te voorkomen.
Als de bami aan elkaar plakt dan nogmaals met koud water spoelen in een vergiet en de slierten losmaken met een vork of je vingers.
De bami is heerlijk met gestoofde of geroosterde kip en goedangan.

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...