Surinaamse Nasi

Surinaamse Nasi

By April 19, 2014

Hoe maak ik Surinaamse Nasi?

De Surinaamse Nasi is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Surinaamse Nasi maakt?
Hier vind je de juiste ingrediënten & bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Nasi.

Recept: Surinaamse Nasi

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 45 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding: Surinaamse Nasi

Stap 1: Kook de rijst gaar met een flinke scheut ketjap, 2 maggiblokjes en 1 eetlepel olie en en laat het daarna afkoelen.

Stap 2: De kipfilet in wat water gaar koken met 2 maggiblokjes, 1 teentje knoflook en 1 takje selderij. Snij de kipfilet daarna in kleine stukjes.

Stap 3: Versnipper de ui, pers de 4 teentjes knoflook, rasp de gember, de selderij fijnsnijden.

Stap 4: In een wok met hete olie de ui, trassi, knoflook en gember fruiten. Daarna de stukjes kipfilet toevoegen.

Stap 5
: Na 1 minuutje gaan de overige ingrediënten erin: zoute ketjap, gekruide marinade ketjap, chili saus, zwarte peper, djinten, ketoembar, 1/2 kopje water en maggiblokjes naar smaak.

Stap 6: Laat dit geheel 4 minuten doorbakken in de wok.

Stap 7: Daarna beetje bij beetje de bruine gekookte rijst erbij doen en goed omscheppen, het gaat beter met 1 lepel in elke hand. Eventueel op smaak brengen met aromat, zout, suiker.

Stap 8: Voeg op het laatst de selderij toe en mix deze door de nasi.

Tips voor bij de Surinaamse Nasi:

  • Lekker met komkommer, tomaat, sambal en kroepoek.
  • Heerlijk met gestoofde of geroosterde kippenbouten of kipsaté met pindasaus.

 

Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (62 votes, average: 3.68 out of 5)
Loading...