Telo

Telo

By June 3, 2014

Hoe maak ik Telo?

Telo is een populair recept in Suriname. Wil jij ook weten hoe je Telo maakt? Hier vind je de juiste ingrediënten en bereidingswijze voor een heerlijke Surinaamse Telo.

Recept Telo:

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes

Ingredients

Instructions

Bereiding Telo:

Stap 1: De bakkeljauw afspoelen onder de kraan en daarna 10 minuten in een pan met water uitkoken om te ontzouten.
Stap 2: De bakkeljauw uit het water halen en laten uitlekken of droog stomen in de pan.
Stap 3: In de hete olie de trasi, fijngesneden ui, geperste knoflook, tomatenpuree en/of ketchup even fruiten.
Stap 4: Daarna de bakkeljauw toevoegen en meebakken. Op smaak brengen met zwarte peper, vissaus of aromat en suiker. De selderie op het laatst toevoegen.
Stap 5: Schil de cassave, snij het vervolgens in kleinere stukken en breng deze met wat zout aan de kook.
Stap 6: Kook de cassave gaar, daarna laten uitlekken of droog stomen in de pan.
Stap 7: Verhit een ruime hoeveelheid olie in de pan en bak de cassave samen met 2 hele teentjes knoflook totdat ze een goudbruine kleur krijgen.
Laat de gebakken cassave op keukenpapier uitlekken.

De gefrituurde cassave wordt geserveerd met de bakkeljauw.

 

Tip's voor bij de Telo:

  • Grote stukken cassave eerst beetgaar koken zodat het makkelijker is om daarna de cassave in kleinere stukjes te snijden.
Print
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...